Close

Robinin huikea ura

Harva 19-vuotias on saavuttanut urallaan niin paljon, että on aika jäädä tauolle. Yksi tällainen henkilö löytyy kuitenkin Suomestakin, nuori poplaulaja nimeltään Robin Packalen. Hän julkaisi suurta huomiota saaneen esikoissinglensä jo 13-vuotiaana ja on sittemmin noussut koko kansan tuntemaksi artistiksi, joka on esiintynyt lukuisissa loppuunmyydyissä konserteissa ja josta on nuoresta iästään huolimatta jo ehditty kirjoittaa kirja ja tehdä elokuva.

Mistä kaikki alkoi

Lapsena Robin soitti kitaraa ja pianoa ja lauloi big band -orkesterissa. Hän osallistui vuonna 2008 valtakunnalliseen lasten ja nuorten laulukilpailu Staraskabaan ja voitti lopulta kilpailun. Vuonna 2009 Robin edusti Moskovassa järjestetyssä New Wave Junior -kilpailussa Suomea esiintyen television välityksellä noin sadalle miljoonalle televisiokatsojalle. Tämä esiintyminen kiinnitti musiikkituottaja Maki Kolehmaisen huomion, ja hän oli mukana muuan muassa Jimi Constantinen kanssa tuottamassa Robinin esikoissingleä ”Frontside Ollie”, joka julkaistiin tammikuussa 2012.

”Frontside Ollie” sai ristiriitaisen vastaanoton, mutta kaupalliselta suosioltaan se oli valtava hitti. Single nousi yhdessä päivässä iTunesin ladatuimmaksi kappaleeksi Suomessa ja pysyi Suomen suosituimpana kappaleena palvelussa viisi viikkoa. Kappaleen musiikkivideo nousi välittömästi YouTube-ilmiöksi keräten nopeasti ennätysmäärät näyttökertoja palvelussa.

Mistä kaikki alkoi

Musiikkiura

Robinin ensimmäinen albumi ”Koodi” oli saatu valmiiksi ennen ”Frontside Ollien” julkaisemista, ja koko albumi julkaistiin 22. helmikuuta 2012, jolloin se myi heti yhdessä päivässä 60 000 kappaletta eli triplaplatinaan oikeuttavan määrän. Seuraavan vuoden loppuun mennessä ”Koodi”-albumia oli myyty yli kuusinkertaisen platinan verran, 130 000 tuhatta kappaletta. Albumin matala hinnoittelu on toisaalta tehnyt Robinin levyn tekemät ennätysmyynnit tulkinnanvaraisiksi, sillä edullisen hintaista albumia ei huomioitu virallisille listasijoituksille.

Robin julkaisi toisen albuminsa ”Chillaa” jo samana vuonna 5. lokakuuta. ”Chillaa”-albumia myytiin vuoden 2013 loppuun nelinkertaiseen platinaan oikeuttava määrä 85 000 kappaletta. Albumin ensimmäisenä singlenä kuultiin ”Puuttuva palanen”, jolla esiintyy vierailemassa Brädi. Albumi myi platinaa jo viikossa ja nousi Suomen virallisen albumilistan kärkeen.

Seuraavaa ”Boom Kah” -albumia alettiin työstää heti alkuvuodesta 2013. Tälle albumille Robin sai itse vaikuttaa aihepiireihin ja sanoitukseen, mutta albumilla oli mukana tekijäkaartissa vaikuttava joukko suomalaisia musiikkialan ammattilaisia, kuten esimerkiksi Jimi Constantine, Risto Asikainen, DJPP ja Kyösti Salokorpi. Tuottajien lukuisaan joukkoon kuuluivat muun muassa Jukka Immonen ja MGI. ”Boom Kahin” ensimmäinen nimikkosingle julkaistiin 30. elokuuta 2013 ja koko samanniminen albumi 4. lokakuuta samana vuonna. Levy myi ensimmäisenä päivänä tuplaplatinaa eli 40 000 kappaletta. Vuoden 2013 loppuun mennessä levyä oli myyty 80 000 kappaletta.

Neljäs albumi nimeltään ”16” julkaistiin 26. syyskuuta 2014. Albumin julkaisua edelsi siltä irrotettu singlenä kappale ”Parasta just nyt”, jolla esiintyy vierailijana Nikke Ankara. Viidennen albuminsa Yhdessä Robin julkaisi 9. lokakuuta 2015. Tämän jälkeen Robin on julkaissut ”Hula Hula” -nimisen singlen maaliskuussa 2017 sekä ”Me tehtiin tää” -singlen elokuussa 2017.

Vain elämää ja tauko

Robin osallistui vuoden 2017 Vain elämää -televisiosarjaan. Kyseessä oli ensimmäinen keväällä esitettävä tuotantokausi, joka oli myös kuvattu aiemmista poiketen Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevassa linnassa. Robin esitti kaudella muun muassa Yön kappaleen ”Rakkaus on lumivalkoinen”, Tiktakin ”Tuuleksi taivaanrantaan” ja Irinan ”Kymmenen kirosanaa”. Robinin tulkitsemaa Yön kappaletta ”Rakkaus on lumivalkoinen” muokattiin jättämällä siitä pois ”Vaikkei ole jumalaa” -tekstin sisältämä säe.

Elokuussa 2017 Robin ilmoitti jäävänsä määrittelemättömän pitkälle esiintymistauolle Hartwall Arenalla lokakuussa järjestettävän ”Tää on se hetki” -konsertin jälkeen. Tähänastisella urallaan Robin ehdittiin jo äänestää Suomen parhaaksi artistiksi, hän on saanut viisi Emma-palkintoa ja hänet on valittu vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi. Lisäksi Robin on saanut kutsun Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivän vastaanotolle juhlien nuorimpana vieraana.

Hartwall Arenalla