Close
Parhaat suomalaiset rock-klubit

Parhaat suomalaiset rock-klubit

Rock-musiikki on osa Suomea ja suomalaisia todella vahvasti. Vuosikymmenien aikana suomalaiset ovat kuunnelleet uskomattoman paljon rockia sen monissa eri muodoissaan. Suomalaiset ovat myös metallikansaa. On siis täysin ymmärrettävää, että Suomesta löytyy erinomaisia rock-klubeja, eikä pelkästään pääkaupunkiseudulta.

Rock-klubeja on moneen lähtöön. Suurin osa niistä ovat tunnelmaltaan rentoja ja avoimia, eikä niihin ole sen kummempia rajoituksia. Jokainen saa tulla sellaisena kuin on, kunhan osaa arvostaa hyvää musiikkia. Klubeissa järjestetään usein keikkoja ja muita esiintymisiä, joista pääsee nauttimaan suhteellisen edullisesti. Yksi legendaarisimmista rock-klubeista on todennäköisesti Helsingin Tavastia, jonka lava on nähnyt toinen toistaan suurempia maailmanluokankin tähtiä. Se on monelle kotimaiselle bändille kunnia päästä täyttämään Tavastia joko perjantai- tai lauantai-iltana.

Helsingistä löytyy muutama muukin hyvä rock-klubi. Vuosien saatossa muutamat paikat ovat vaihtuneet, mutta On the Rocks on tullut jäädäkseen. Helsingin Rautatieaseman kupeessa oleva baari on isännöinyt niin kevyemmän rockin kuin raskaamman metallinkin ammattilaisia. Rock-klubien hyvä puoli on siinä, että ne ovat usein myös edullisempia moneen muuhun paikalliseen kapakkaan verrattuna. Koska paikan päällä ei soita DJ, vaan keikkapäivinä lipusta maksetaan erikseen, keskittyvät klubit usein juuri baaritoimintaan muuten. Tästä syystä esimerkiksi juomat ovat kohtuullisen hintaisia.

Tampereen rock-klubit

Punk-musiikin ystävät usein löytävät Tampereelta heti ensikättelyssä Vastavirta-Klubin. Kyseessä on tosin avoin paikka myös muille ja sieltä löytyy muunkin genren esiintyjiä. Vastavirta-Klubista huokuu vaihtoehtoisuus ja halu mennä isoa mainstream-maailmaa vastaan. Uusimpia tulokkaita Tampereella on Majava-baari, joka on alun perin lähtöisin Helsingistä. Mokoman basistin Santtu Hämäläisen avaama baari tuo hyvän mielen mukaansa Helsingistä ja tarjoaa tamperelaisille juuri sitä tarvittavaa rock-henkeä. Lisättäköön, että rock-klubien lisäksi Tampereella pääsee näkemään mahtavia keikkoja myös Ratinan stadionilla. Siellä järjestettävät kekkerit ovat usein vailla vertaansa ja tästä syystä kannattaakin vilkaista myös stadionin aikataulua, jos suunnittelet reissua Tampereelle.

Muut Suomen rock-klubit

Oulu tarjoaa rock-markkinoille erinomaisen Club Teatrian, johon mahtuu yli 4000 ihmistä. Se on siis kooltaan suuri, mutta myös tarjonnaltaan laaja. Klubilla pääsee näkemään niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin nimiä. Kannattaa siis tämän klubin kalenteri laittaa seurantaan.

Oulusta löytyy myös Hevimesta Liveklubi, jossa varsinkin näkee suomalaisia yhtyeitä niin kevyemmän kuin raskaamman rockin osalta. Viihtyisä ja menevä paikka, joka ei jätä kävijöitään kylmäksi. Baarissa pääsee lauleskelemaan myös karaokea, joten omat äänihuulet kannattaa lämmitellä valmiiksi. Paljon kehuttu Whisky Bar Turussa on yksi suositeltava kohde rock-musiikin ystäville, erityisesti niille, jotka pitävät viskistä ja muusta väkevästä juomasta. Hyvä meininki ja kehuttu palvelu tekevät tästä kokemuksesta oikein miellyttävän.

Rock-klubit eivät siis ole pelkästään keikkapaikkoja, vaan tarjoavat rock-musiikin ystäville paikan, missä viettää aikaa keikka-aikojenkin ulkopuolella. Rock-musiikki soi siis varmastikin käytännössä kaikissa mainituissa paikoissa, ellei klubi ole toisesta syystä soittamassa jotain muuta musiikkia tietylle illalle. Rock-klubeja löytyy kuitenkin paljon lisää ja aina kannattaa kysyä paikallisilta, missä soi hyvä musiikki ja saa kylmää juomaa. Suomalaiset ovat kuitenkin niin vahvasti musiikkikansaa, että joku vastaantulija tietää varmasti kertoa mitä lähellä on ja mahdollisesti jopa suositella yhtä tai toista.

Se kannattaa pitää mielessä, että monille ihmisille musiikki on lähes tärkeämpää kuin uskonto ja perhe, joten kunnioitetaan kaikkia musiikkigenrejä ja –porukoita samalla lailla. Hyvä ja rehellinen käytös kuuluu suomalaiseen rock-maailmaan. Tästä syystä esimerkiksi raskaan metallin festivaali Tuska on yksi rauhanomaisimmista festivaaleista Suomessa. Helsingissä järjestettävään tapahtumaan ei tarvitse kutsua virkavaltaa juuri ollenkaan, joten jatketaan samoilla linjoilla muuallakin.