Close

Huippusuosittu JVG julkaisi viidennen levynsä

Räppäriduo Jare Brandin ja Ville Gallen muodostama JVG julkaisi kaikessa hiljaisuudessa vuoden 2017 elokuun lopulla viidennen studioalbuminsa nimeltä Popkorni. Levyllä on yksitoista uutta kappaletta, jotka nousivat suoraan Spotifyn TOP12-listalle.

Huippusuosittu JVG julkaisi viidennen levynsä

Jare ja VilleGalle

Rap-duo JVG:n muodostavat helsinkiläiset Jare Joakim Brand ja Ville-Petteri Galle. Artistiniminään he käyttävät yleensä lyhyempää muotoa Jare ja VilleGalle. VilleGalle on valmistunut ilmastointiasentajaksi, ja Jare on opiskellut Aalto-yliopistossa kiinteistötaloutta. JVG:n musiikissa usein toistuva urheiluteema johtuu duon molempien jäsenten omasta taustasta. Jare pelasi jalkapalloa Puotinkylän Valtissa ja amerikkalaista jalkapalloa Helsinki Wolverinesissa. VilleGalle pelasi jalkopallon lisäksi jääkiekkoa A-junioritasolle asti Jokereissa ja sen jälkeen kaukalopalloa Bewe Sportissa.

Duo alkoi harrastaa räppäämistä ja musiikkivideoiden tekemistä huumorimielessä kaveriporukassa, ja tästä tuloksena syntyivät musiikkivideot kappaleille ”Koutsi soittaa” vuonna 2009 ja ”Koutsi hoitaa” vuonna 2010. Myöhemmin vuonna 2010 he julkaisivat kolmannen videonsa ”Holidai” ja läpimurtokappaleensa ”Epoo”, jolla oli mukana vierailemassa Heikki Kuula ja cameo-rooleissa muun muassa Siim Liivik ja Jere Karalahti, jonka myötä video sai näkyvyyttä mediassa.

Suosio kasvaa

Duon ensimmäinen radiosoittoa saanut single oli ”Nelisilmä”, jonka he julkaisivat 2. maaliskuuta 2011. Singlen tuottajina toimivat DJPP ja Vakiosäätäjä, ja sillä oli mukana laulamassa Heikki Kuula edellisen ”Epoo”-kappaleen tapaan. Duon todellinen läpimurto suuren yleisön pariin oli heidän myöhemmin saman kuun aikana julkaisemansa kappale ”Häissä”, jonka musiikkivideon julkaisu ajoitettiin SM-liigamestaruuden ratkeamisen aikaan. Videolla oli mukana runsaasti SM-liigan finaaliottelussa pelanneita henkilöitä, kuten esimerkiksi Ville Peltonen, Eetu Pöysti ja Jari Sailio, sekä aiemmin JVG:n videoilla esiintynyt Siim Liivik, joka esitti kappaleessa oman räppiosuuden nimellä Märkä-Simo.

Monsp Records julkaisi JVG:n esikoisalbumin ”Mustaa kultaa” 27. huhtikuuta 2011. Levy meni heti ilmestyttyään Suomen virallisen albumilistan ensimmäiseksi ja kultalevyraja ylittyi saman vuoden kesäkuussa. ”Mustaa kultaa” -albumi toi yhtyeelle vuoden hiphop-albumin Emman vuoden 2012 Emma-gaalassa, jossa he voittivat lisäksi Vuoden tulokas -palkinnon. Samana vuonna he julkaisivat toisen studioalbuminsa ”jvg.fi” ja perustivat vuoden lopulla oman PME Records -levy-yhtiön.

Kolmannen albuminsa ”Voitolla yöhön” JVG julkaisi 28. helmikuuta 2014. Levyltä toisena singlenä julkaistusta ”Huominen on huomenna” -kappaleesta, jolla on mukana vierailemassa Anna Abreu, muodostui duon uran menestynein kappale. Neljännen albuminsa ”247365” JVG julkaisi 10. syyskuuta 2015. Samana syksynä VilleGalle esiintyi Nelosen Vain elämää -televisiosarjassa.

Suosio kasvaa

Popkornia

JVG päätti julkaista uusimman levynsä täysin yllätyksenä, mikä noudattaa hyvin erilaista lähestymistapaa perinteisiin markkinointiponnisteluihin ja levyä edeltäviin singlejulkaisuihin nähden. Vastaavaa toimintaa on tosin nähty aiemminkin maailmalla suurilta supertähdiltä, kuten Beyoncélta, Radioheadilta ja Rihannalta. JVG toi ilmiön tutuksi nyt myös Suomessa. Yksitoista kappaletta sisältänyt albumi ladattiin suoratoistopalveluihin 28. elokuuta 2017 kaikkien yllätykseksi.

Albumista ei tehty ollenkaan fyysistä cd-levyä, vaan biisit ladattiin pelkästään suoratoistopalveluihin. Duo on sanonut aiemmin, ettei aio enää julkaista levyjä, vaan pelkkiä sinkkuja. ”Popkornia”-levyn muodossa JVG kertoi haluavansa kuitenkin tarjota faneilleen kerralla suuremman paketin biisejä, joista he voivat valita omat suosikkinsa soittolistoilleen. Levystä tuodaan myyntiin vinyyliversio 8. joulukuuta 2017.

”Popkornia”-levyllä kuullaan paljon myös vierailevia laulajia. Mukana ovat JVG:n PME-levy-yhtiöstä tutut Reino Nordin ja Tippa-T. Äänessä ovat lisäksi Vesala, Teemu Brunila ja Pete Parkkonen. Fiittaamassa levyllä ovat myös esimerkiksi Ibe, Bizi ja Deezydavid. Levy jatkaa JVG:n tuttua linjaa samantyyppisillä hittipotentiaalia omaavilla biiseillä kuin duon aiempikin tuotanto ja mukana on takuuvarmoja vierailijoita. Yllätyslevynä julkaistu viides studioalbumi ei sinällään yllätä sisällöllään, mutta on varmasti JVG:n faneille takuupaketti uusia hittejä.